1982

A KONTAKT GMK megalapításának éve.  Az alapító tagok: Bánhegyi István, Bruck József, Istokovics Márk, Lajos János, Szűcs György, Hirth Ferenc.

1984

Elkészült a cégünk tulajdonát képző első 120 m²-es komplett műhelyépületünk. Elkezdődtek vállalatunk külföldi kiküldetései, termékeink és szolgáltatásaink megjelentek a Szovjetunióban, majd Lengyelországban, Csehszlovákiában, NDK-ban, Bulgáriában, Romániában és Jugoszláviában.

1987

A saját fejlesztésű és gyártású induktív és kapacitív érzékelő családunk első generációja bevezetésre került a magyar piacon.

1990

A Németországi Schlegel GmbH ausztriai képviselete villamos berendezések bérmunka gyártásával bízta meg vállalatunkat.

1993

WS-Cad tervezői munkahely létrehozása. Társaságunk egyik meghatározó tevékenysége, a villamos tervezés ettől az évtől kezdődően indult fejlődésnek.

1994

A SICK AG Magyarországi képviselete, valamint szenzortechnikai termékeinek értékesítése megkezdődött.

2000

Elkészült új irodaépületünk a mechanikai- és festőműhelyünkkel. Saját termékeink palettáját villamos fogyasztásmérő szekrények fejlesztésével, gyártásával bővítettük.

2004

Bruck József alapító kollegánk kivált a cégből és Hirth Olivér részvételével a cég teljes mértékben családi tulajdonba került.

2005

NOVOTECHNIK útadók, szögadók és ipari potenciométerek értékesítése, valamint a CONTELEC cégtől az ipari potenciométerek forgalmazása történik közvetlenül. Elkezdtük alkalmazni a berendezéseink építése során a német MICHAEL RIEDEL cég transzformátorait és tápegységeit.

2008

INNOCSEKK pályázati támogatással elkészült első 100 W teljesítményű hidrogén tüzelőanyag-cella prototípusunk

2009

Elnyertük az akkori NOSTRA Cement Bükkösdi Kőbányájának villamos tervezési és a technológia villamos szerelésének munkáit.

2010

Megbízást kaptunk a SIEMENS-től a Királyegyházán épülő LAFARGE cementgyár technológiai villamos vezérlések szerelési munkáinak elvégzésére.

2011

Átadtuk 1033 m² alapterületű daruzott műhelycsarnokunkat, melynek összterülete, az emeleti irodákkal és szociális helységekkel együtt, megközelítette az 1600 m²-t

2011

Elkészültek a 200-300-500-1000 W teljesítményű tüzelőanyag-celláink prototípusai.

2014

Korábbi Vevői igényeket figyelembe véve az ipari ragasztástechnikai alkalmazásokkal és egyedi gépgyártással foglakozó Robatech Kft. (új nevén KONTAKT Engineering Kft.) felvásárlásával és csoportunkba integrálásával szélesítettük a KONTAKT-Elektro Kft. tevékenységi köreit, ezzel megteremtve a komplexebb piaci megjelenést.

2014

Év végén kezdtük el szerelőcsarnokunk újabb 1400 m²-rel történő bővítését, mely beruházást 2015. első negyedévében zártunk.

2017

Raktárcsarnokkal bővült telephelyünk, ahol kialakítottuk a központi raktárunkat.

2018

Január elsejével Hirth Ferenc szenior ügyvezető átadta a cég vezetését Hirth Olivérnek, aki a cég irányítását és fejlesztését a korábbiakban megszokott szellemiségében végzi.

2019

Újraindítottuk az üzemanyagcellás fejlesztéseinket. Egy 15 kW-os 8 személyes kishajó fejlesztését kezdtük el, és ezzel párhuzamosan a diesel aggregátorok kiváltására elindítottuk egy 15 kW-os üzemanyagcellás berendezés fejlesztését is.

2019

Beüzemeltük Rittal gyártmányú Perforex LC 3030 típusú CAD-CAM 3D-s lézerközpontunkat, mellyel egy fogásból a kapcsolószekrények öt oldala megmunkálható.

2020

Másfél év kitartó fejlesztési munkájának eredményeként elkészült és bemutatásra került a 15 kW villamos teljesítményű hidrogén üzemanyagcellás energiaellátással rendelkező kishajónk.