Mérföldkövek

1982

A KONTAKT GMK megalapításának éve.  Az alapító tagok: Bánhegyi István, Bruck József, Istokovics Márk, Lajos János, Szűcs György, Hirth Ferenc.

1984

Elkészült a cégünk tulajdonát képző első 120 m²-es komplett műhelyépületünk. Elkezdődtek vállalatunk külföldi kiküldetései, termékeink és szolgáltatásaink megjelentek a Szovjetunióban, majd Lengyelországban, Csehszlovákiában, NDK-ban, Bulgáriában, Romániában és Jugoszláviában.

1987

A saját fejlesztésű és gyártású induktív és kapacitív érzékelő családunk első generációja bevezetésre került a magyar piacon.

1990

A Németországi Schlegel GmbH ausztriai képviselete villamos berendezések bérmunka gyártásával bízta meg vállalatunkat.

1993

WS-Cad tervezői munkahely létrehozása. Társaságunk egyik meghatározó tevékenysége, a villamos tervezés ettől az évtől kezdődően indult fejlődésnek.

1994

A SICK AG Magyarországi képviselete, valamint szenzortechnikai termékeinek értékesítése megkezdődött.

2000

Elkészült új irodaépületünk a mechanikai- és festőműhelyünkkel. Saját termékeink palettáját villamos fogyasztásmérő szekrények fejlesztésével, gyártásával bővítettük.

2004

Bruck József alapító kollegánk kivált a cégből és Hirth Olivér részvételével a cég teljes mértékben családi tulajdonba került.

2005

NOVOTECHNIK útadók, szögadók és ipari potenciométerek értékesítése, valamint a CONTELEC cégtől az ipari potenciométerek forgalmazása történik közvetlenül. Elkezdtük alkalmazni a berendezéseink építése során a német MICHAEL RIEDEL cég transzformátorait és tápegységeit.

2008

INNOCSEKK pályázati támogatással elkészült első 100 W teljesítményű hidrogén tüzelőanyag-cella prototípusunk

2009

Elnyertük az akkori NOSTRA Cement Bükkösdi Kőbányájának villamos tervezési és a technológia villamos szerelésének munkáit.

2010

Megbízást kaptunk a SIEMENS-től a Királyegyházán épülő LAFARGE cementgyár technológiai villamos vezérlések szerelési munkáinak elvégzésére.

2011

Átadtuk 1033 m² alapterületű daruzott műhelycsarnokunkat, melynek összterülete, az emeleti irodákkal és szociális helységekkel együtt, megközelítette az 1600 m²-t

2011

Elkészültek a 200-300-500-1000 W teljesítményű tüzelőanyag-celláink prototípusai.

2014

Korábbi Vevői igényeket figyelembe véve az ipari ragasztástechnikai alkalmazásokkal és egyedi gépgyártással foglakozó Robatech Kft. (új nevén KONTAKT Engineering Kft.) felvásárlásával és csoportunkba integrálásával szélesítettük a KONTAKT-Elektro Kft. tevékenységi köreit, ezzel megteremtve a komplexebb piaci megjelenést.

2014

Év végén kezdtük el szerelőcsarnokunk újabb 1400 m²-rel történő bővítését, mely beruházást 2015. első negyedévében zártunk.

2017

Raktárcsarnokkal bővült telephelyünk, ahol kialakítottuk a központi raktárunkat.

2018

Január elsejével Hirth Ferenc szenior ügyvezető átadta a cég vezetését Hirth Olivérnek, aki a cég irányítását és fejlesztését a korábbiakban megszokott szellemiségében végzi.

2019

Újraindítottuk az üzemanyagcellás fejlesztéseinket. Egy 15 kW-os 8 személyes kishajó fejlesztését kezdtük el, és ezzel párhuzamosan a diesel aggregátorok kiváltására elindítottuk egy 15 kW-os üzemanyagcellás berendezés fejlesztését is.

2019

Beüzemeltük Rittal gyártmányú Perforex LC 3030 típusú CAD-CAM 3D-s lézerközpontunkat, mellyel egy fogásból a kapcsolószekrények öt oldala megmunkálható.

2020

Másfél év kitartó fejlesztési munkájának eredményeként elkészült és bemutatásra került a 15 kW villamos teljesítményű hidrogén üzemanyagcellás energiaellátással rendelkező kishajónk.


Tanúsítványaink

Lépjünk KONTAKTba

Örömmel állunk rendelkezésére tevékenységi köreinkben akár villamosipari gyártás, tervezés, szaktanácsadás, fejlesztés, robotizálás, vagy érzékeléstechnika területeken.

Kapcsolatfelvétel

Oszd meg
ismerőseiddel!


Referenciák

Az elmúlt évtizedek során a következő területeken volt alkalmunk kiemelkedő gyakorlatot szerezni:

 • autóipari technológiák,
 • hidraulikus szabályozócsoportok működtetése,
 • műanyagipari technológiák,
 • építőanyag-ipari technológiák,
 • élelmiszeripari technológiák,
 • mezőgazdasági, öntözési technológiák,
 • nehézipari, öntödei technológiák,
 • erőművi technológiák,
 • raktári, logisztikai rendszerek, magasraktárak, szállítószalagok,
 • csomagoló- címkéző- és egyedi célgépek,
 • vízművek és vízkezelési technológiák, szennyvízátemelők működtetése,
 • GSM alapú és Rádiófrekvenciás kommunikáció,
 • ipari kamerás szelektáló rendszerek,
 • balesetvédelmi rendszerek
 • ipari fixtelepítésű és kézi vonalkód olvasó hálózatok, és beavatkozó rendszerek

Kontakt-Elektro Kft. KONTAKT-Elektro Kft. Kontakt Elektro Kontakt-Elektro

Cégportré

KONTAKT-Elektro Kft.

1982-ben alapított cégünk ismert iparvállalatok beszállítója az ipari villamos vezérlés, automatizálás, elektro- és szenzortechnika területein. A folyamatos beruházások következtében Jelenleg már 16 000 m²-es telephelyen 6 000 m² korszerű műhelycsarnokokban termelünk, végezzük állandó jelleggel termék- és technológia fejlesztéseinket. Tevékenységeink fő stratégiai területe az ipari létesítmények és berendezések villamos automatizálásához szükséges készülékek és berendezések tervezése, gyártása és helyszíni szerelése.

Cégünk legnagyobb erősségei közé a kulcsrakész és komplett megoldások szállítására való képesség, a határidők betartása, illetve a minőség melletti kompromisszummentes elköteleződés tartoznak.

Tevékenységeink:

 • Egyedi és sorozatgyártású villamos berendezések, villamos kapcsoló- és vezérlőszekrények,  vezérlőpultok, fogyasztásmérő szekrények tervezése, gyártása, helyszíni üzembe helyezése
 • Ipari létesítmények technológiáinak helyszíni villanyszerelési munkái
 • Ipari elektronikai termékek, érzékelők, mikroprocesszoros vezérlések, egyedi méréstechnika
 • Vezető automatizálási és szenzortechnikai márkák kereskedelme és képviselete
 • Industry 4.0 megoldások a termelőipar és ipari létesítmények számára
 • Ipari automatizálási tevékenység
 • Robotizált (Fanuc, ABB) gyártástechnikai alkalmazások fejlesztése, tervezése
 • Automatizált intralogisztikai megoldások
 • Hidrogénüzemű, PEM típusú tüzelőanyag-cellás berendezések fejlesztése stacionárius és mobil alkalmazásokra, 1-5 kW teljesítménytartományban
Cégportré letöltése

VAT, EU Adószám

HU10713033

Cégjegyzékszám

02-09-061299

Stat. Számjel

10713033-2712-113-02

Minőségbiztosítás

ISO 9001:2015